Informatie over asbest subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


asbest verwijderen Groningen Hoewel er momenteel geen directe subsidies worden verleend in Groningen voor het verwijderen van asbest wordt het verwijderen van asbest natuurlijk wel gestimuleerd. Voor agrariërs geldt de regeling dat ze asbest daken kunnen vervangen door zonnepanelen en daar een subsidie via de provincie voor kunnen krijgen.

*Tip: → Wat kost het verwijderen van asbest? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend meerdere offertes van diverse lokale specialisten.

Subsidies en premies

In voorgaande jaren werden fikse subsidies gegeven bij het verwijderen van asbest in Groningen . Deze subsidie voor het verwijderen van asbest is momenteel gereduceerd. Voor bedrijven in Groningen is die steun vanuit de overheid nog wel aanwezig. Het verwijderen van asbest kan een bedrijf beschouwen als investering en kan het bedrijf gebruik maken van een extra investeringsaftrek voor de belasting. Kortom, het verwijderen van asbest in Groningen blijft interessant.

2019, 2020 en verder?

De staatssecretaris had besloten om de subsidie in 2016 op te schroeven naar €15 miljoen (eerder €10 miljoen). De subsidie was beschikbaar voor degene die de rekening betaalt in Groningen voor het verwijderen van het asbestdak. Degene die de factuur betaalt zou ook de subsidieaanvraag moeten aanvragen. Particulieren, (agrarische) ondernemingen, non-profit organisaties of overheden kwamen hiervoor in aanmerking. Je kon een aanvraag indienen in Groningen tot 31 december 2019 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De aanvraag kon je indienen via mijn.rvo.nl. Binnen 13 weken ontving je schriftelijk beslissing op jouw aanvraag. Je kunt € 4,50 per m2  verwijder asbestdak ontvangen, met een maximum van €25.000 per adres. Je ontvangt alleen een subsidie als je dak meer dan 35 m2 bedraagt. Dakbeschot komt niet in aanmerking voor deze regeling. De subsidie is helaas op.

Vormen van asbest in Groningen

Het verschil in asbest heeft te maken met twee eigenschappen van asbest. Als er sprake is van de aanwezigheid van hecht gebonden asbest dan is het niet direct noodzakelijk om het asbest te verwijderen. Dat komt omdat de asbestdelen zodanig in het materiaal zijn verwerkt dat het niet gemakkelijk vrij zal komen. Daardoor is de aanwezigheid van het asbest ook niet gevaarlijk. Is er echter sprake van los gebonden asbest dan moet dat asbest wel direct worden verwijderd. Deze vorm van asbest toepassing moet wel worden bestreden omdat het de gezondheid in gevaar brengt.

Veel aanbod van asbestsaneringsbedrijven in Groningen

asbest Groningen In Groningen zijn een groot aantal specialisten gevestigd die je kunt inschakelen voor het verwijderen van asbest. De dichtbevolkte omgeving zorgt natuurlijk ook voor veel potentiele klanten in de regio Groningen . Het is daarom zeer lonend om bij diverse bedrijven offertes op te halen en om die offertes te vergelijken. De concurrentie is groot maar daar kun je natuurlijk altijd je voordeel mee doen.

Gecertificeerde bedrijven

Om asbest te mogen verwijderen moeten de gespecialiseerde bedrijven in het bezit zijn van een certificaat. Daarmee geeft de wet die bedrijven toestemming om ook in Groningen asbest te verwijderen. Een aantal van die bedrijven is ook gevestigd in Groningen .

Kosten asbest inventarisatie Groningen

Hieronder een overzicht van de kosten van asbestinventarisatie in Groningen . Zie ook: kosten asbestinventarisatie.

Kosten asbestinventarisatie             richtprijs
van tot
Type A bij direct waarneembare 400 euro 600 euro
  aanwezigheid asbest
Type B vermoeden van aanwezigheid asbest 750 euro 1500 euro
Type C beperkte inspectie voor aankoop pand 195 euro 225 euro
extra monsters 50 euro 70 euro

Kosten asbest verwijderen Groningen

Door de aanwezigheid van de vele bedrijven die zijn gespecialiseerd in het verwijderen van asbest kun je gemakkelijk bij verschillende bedrijven in Groningen offertes opvragen voor deze dienst. Hoewel asbest niet altijd schadelijk hoeft te zijn is het verwijderen van asbest altijd raadzaam.

ruimte richtprijs richtprijs eventueel
in m2 van tot winstvoordeel
25 600 euro 900 euro 150 euro
50 1000 euro 1200 euro 275 euro
75 1500 euro 1750 euro 500 euro
100 1750 euro 2000 euro 850 euro

Zie ook: kosten asbest verwijderen.

Offertes vergelijken

Wij raden je aan om meerdere offertes te vergelijken van lokale specialisten in Groningen . Op deze manier krijg je namelijk beter inzicht in de mogelijkheden en de kosten. Gelukkig kun je via onze website in een keer meerdere offertes aanvragen en vergelijken van diverse asbest specialisten. Geheel gratis en vrijblijvend. Vul hieronder je postcode in en vervolgens het formulier. Ontvang de offertes in je mailbox, begin met vergelijken en maak een weloverwogen keuze.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Bereid je voor op het 2024 asbest verbod

Asbest, een materiaal dat in het verleden veelvuldig is gebruikt vanwege zijn