Informatie over asbest subsidies
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Asbestinventarisatie kostenEr zijn verschillende vormen van asbestinventarisatie. En uiteraard zijn er ook verschillende kosten verbonden bij deze vormen. In het onderstaande overzicht kun je redelijk inschatten hoe hoog de kosten van een asbestinventarisatie kunnen zijn. De mogelijkheid van het laten nemen van extra monsters is ook in de onderstaande tabel meegenomen. In een offerte van een asbest verwijderaar zullen deze omschrijvingen en kosten terug komen.

Kosten asbestinventarisatie             richtprijs
van tot
Type A bij direct waarneembare 400 euro 600 euro
  aanwezigheid asbest
Type B vermoeden van aanwezigheid asbest 750 euro 1500 euro
Type C beperkte inspectie voor aankoop pand 195 euro 225 euro
extra monsters 50 euro 70 euro

Subsidies op de kosten van asbestinventarisatie

Voor de asbestinventarisatie zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van subsidies. Deze subsidies maken de investering nog aantrekkelijker en kunnen je over de streep trekken als het gaat om asbestinventarisatie. De BTW die je moet betalen bij asbestinventarisatie kun je vanwege een speciale regeling terug krijgen van de belastingdienst. Alleen deze vorm van subsidie maakt het investeren in asbestinventarisatie al aantrekkelijk.

Subsidies op lokaal niveau

Misschien worden er in de gemeente waar je woont wel subsidies gegevens bij asbestinventarisatie. Dit kan dan een voordeel zijn als je besluit om asbest te verwijderen. Via de site van je gemeente of door contact met je gemeente op te nemen kun je achterhalen of die mogelijkheid bestaat en wat de voorwaarden zijn.

Informatie over subsidies en premies op het verwijderen van asbest

On diverse sites van de overheid vind je alle belangrijke informatie over de voordelen die je kunt halen bij het verwijderen van asbest en over asbestinventarisatie. Het is zeer de moeite waard om deze informatie op te vragen. Ook de specialist kan je wegwijs maken op het gebied van subsidies en premies. Al met al is het verwijderen van asbest zeer het overwegen waard.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Bereid je voor op het 2024 asbest verbod

Asbest, een materiaal dat in het verleden veelvuldig is gebruikt vanwege zijn